Как да се преборим със затлъстяването с Редуктил

Как да се преборим със затлъстяването с Редуктил

Ще ви запознаем с проблема за затлъстяването и как да се преборим със затлъстяването с Редуктил . През последните 50 години глобалната пандемия на затлъстяването и свързаните с живота съпътстващи заболеваемостта силно насърчава развитието на фармакотерапия срещу затлъстяване. Редуктил (Сибутраминът) е лекарство против затлъстяване. Което във връзка с модификации на начина на живот намалява приема на храна и телесното тегло.

Това може да бъде резултат от няколко ефекта. Инхибиране на пресинаптично обратно приемане на моноаминергични невротрансмитери в централната нервна система. Като по този начин се потиска апетита. Индуцира се увеличаване на анорексигена и намаляване на секрецията на орексигенен невропептид. Индукция на увеличаване на разхода на енергия и индукция на периферна симпатомиметични ефекти. Ефектите на сибутрамин върху анаболни и катаболни сигнали, които регулират енергийната хомеостаза в хипоталамуса, не са напълно изяснени. И така, целта на този преглед е да обобщи централните механизми на действие на сибутрамина, отговорен за неговия потенциал за намаляване на теглото и приема на храна.

Повече за затлъстяването

Затлъстяването е хронично заболяване. Което може да се определи като прекомерно натрупване на телесни мазнини. Разпространението му се увеличава в световен мащаб и в наши дни повече от 300 милиона индивида са с наднормено тегло. А допълнителни 800 милиона са с наднормено тегло или с наднормено тегло. Затлъстяването, особено централното затлъстяване, увеличава риска от сърдечно-съдова (CDV) и смъртност от рак. Като по този начин намалява продължителността на живота. Липсата на ефективни лечения за отслабване, основани единствено на модификации на начина на живот (диета и физически упражнения), насърчава разработването на лекарства против затлъстяване като допълнително лечение.

Пациенти с индекс на телесна маса (ИТМ), постоянно надвишаващ 30 кг / м2 или с ИТМ ≥ 27 кг / м2 със съпътстващи заболявания, свързани със затлъстяването (напр. Коронарна болест на сърцето, хипертония, диабет тип 2, дислипидемия или обструктивна сънна апнея), отговарят на условията за лечение с лекарствени средства срещу затлъстяване.

Механизмите на действие на лекарствата против затлъстяване, които водят до загуба на тегло, включват:

  1. Намаляване на приема на храна и апетит чрез усилване на анорексигенните (т.е. подтискащи приема на храна) или блокиране на орексигенни (т.е. стимулатори на приема на храна) аферентни и еферентни централни сигнали на нервната система (ЦНС);
  2. Умаление на референтната стойност на телесното тегло (зададено телесно тегло), определена от хипоталамичните зони, които контролират енергийната хомеостаза,
  3. Увеличаване на енергийните разходи,
  4. Намаляване на хранителните вещества ( особено мазнини и въглехидрати) храносмилане и чревна абсорбция и
  5. Намаляване на съхранението на мазнини и / или увеличаване на хидролизата на триглицеридите в мастната тъкан. През последните 50 години енергийните регулаторни механизми на ЦНС, които контролират апетита, приема на храна и разхода на енергия, са цел на повечето от разработените лекарства против затлъстяване. Редуктил(Сибутрамин), е едно от тези лекарства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *