SEO Агенция за SEO проблеми

Най-често срещаните проблеми на SEO на страницата и как да ги поправите с помощта на SEO Агенция за SEO проблеми.

SEO Агенция за SEO проблеми

  1. Подценяване на SEO за изображения

Oптимизацията на изображенията остава подценена, тъй като някои собственици на сайтове все още не оптимизират правилно изображенията си за SEO. Изображенията могат ще направят вашите статии или страници по-привлекателни, а също така допринасят и за вашите SEO усилия.

 

За да оптимизирате изображенията си, обърнете внимание на тези съвети, които трябва да знаете:

  • Наименувайте файловете с изображения правилно, като използвате приемливи ключови думи.
  • Оптимизирайте своите alt тагове.
  • Намалете размера на файловете на вашите изображения.
  • Изберете правилния формат на графичния файл (например JPEG, GIF, PNG и др.) за различните цели.
  • Добавете информация за изображението към вашите карти на сайта.

 

  1. Липса на фокус

 

Ако имате проблеми с привличането на нови посетители на сайта, задържането им на вашите страници и постигането на целите на сайта ви, проблемът може да се крие във факта, че вашите страници нямат ясен фокус. Ако вашият сайт се опитва да бъде всичко за всички хора, може да се окаже привлекателен за… никого.

Ако вашето съдържание говори за всичко и как можете да отговорите на всеки отделен въпрос и да разрешите всеки един проблем, това означава, че фокусът на вашия сайт е твърде разпръснат. Това ще доведе до объркване на вашите потребители. Изключително важно е да направите сайта си по-фокусиран и последователен и да се опитате да се харесате на вашите перфектни потенциални потребители.

 

  1. Игнориране на оптимизацията на мета описание

 

Оптимизацията за честотата на кликване често се пренебрегва и остава често срещан проблем за SEO на уебсайтовете.

Ключовата характеристика за подобряване на CTR от страниците с резултати от търсенето е мета описанието. Въпреки че Google отдавна заяви, че мета описанията не са фактор за класиране, като пишете описания, можете да повлияете на решението на търсачите дали те искат да кликнат върху вашето съдържание или не. В резултат на това качествените мета описания водят до подобряване на честотата на кликване и съответно класирането на сайтове.

 

 

  1. Бавно време за зареждане на страницата

 

Доброто потребителско изживяване обхваща множество аспекти, включително скоростта на зареждане на сайта. Почти половината от потребителите на мрежата очакват сайт да се зареди само за 2 секунди или дори по-малко! Бавните страници могат в крайна сметка да имат по-висок процент на отпадане и по-малко време на страницата.

Използвайте услуги като PageSpeed ​​Insights, GTmetrix и YSlow за достъп до текущото състояние на вашия уебсайт. Хубавото на тези инструменти е, че освен представа за това колко добре се зарежда вашият сайт, те предоставят практически предложения за подобряване на ефективността на страницата ви.

 

 

Обърнете внимание на горните проблеми с SEO на страницата, за да сте сигурни, че сте избрали правилния път за оптимизиране на аспектите на вашия сайт.

Имайте предвид, че SEO на страницата е непрекъснат и чест процес. Чрез проучвания, експерименти и опит трябва да дадете приоритет на SEO предизвикателствата и да се съсредоточите върху онези елементи, които дават най-добри резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *