Размери на килимите

Размери на килимите. Преди няколко десетилетия златният стандарт за използване на килим беше да покрие изцяло цялата площ на помещение (понякога дори стени). Това беше направено не толкова по естетически причини, колкото заради поддържането на топло. Днес, когато се използват ефективни топлоизолационни материали, това вече не е необходимо – една стая изглежда много по-красива, когато килимът покрива само част от нея. Това му позволява да изпълнява друга функция – зониране на стаята. С помощта на килим можете да изберете зона за релакс с диван и фотьойли, зона в близост до камината, кът за хранене и др.

Заповядайте при нас, Тонитекс ООД. Ние ще Ви съдействаме да изберете правилния килим за Вас.  Обадете ни се. Телефон за връзка: 0888249719. София, бул. Христо Ботев, № 92.

Размери на килимите

Размерът на килима се избира в зависимост от параметрите на помещението и задачите, възложени му. Обикновено килимите могат да бъдат разделени на:

малка с площ до 3 м2;

средна с площ от 3-6 м2;

голям с площ над 6 м2.

Малките изделия се използват за подчертаване на определени зони в стаята, а също така служат като ярки и функционални аксесоари, които задават акценти в стаята. Специални грижи и внимание трябва да се обърне на избора на големи килими: продуктите, при които страничната страна е повече от 2,5 м, привличат окото и стават център на стаята. По-добре е, ако е килим със спокоен монохроматичен цвят. За да определите необходимия размер на килима, можете да очертаете необходимите очертания на пода с панделка или конец и да разчитате на получените параметри при покупка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *