Повдигащи се гаражни врати

Ролетни гаражни врати – какво трябва да знаем за да изберем правилната

Теглото на мрежата е основният фактор, който се взема предвид при избора на правилната автоматизация. Мощността на електрическото задвижване е избрана специално за платното. Инсталирането се извършва в зависимост от броя на задвижванията:

  • ако е такъв – отстрани или в центъра;
  • ако две – от двете страни на платното.

Също така е важно да се вземе предвид интензивността на шофирането. В паспорта на продукта той е посочен като процент. Ако например отварянето или затварянето отнема точно една минута и интензивността е 30%, трябва да умножите 60 минути по 30% и да разделите по 100%. Това определя броя на циклите, които автоматиката е в състояние да изпълнява на час без прегряване и съответно повишено износване. В нашия случай броят на циклите ще бъде 60 х 30: 100 = 18 на час.

За нас, компания, специализирана в производството на гаражни врати, Ивко Индъстри ООД с адрес, гр. София, ж.к. Бъкстон,  ул. „Българска легия“ 41-А, 1618. Телефонът за контакт с нас: (02) 489 4919.

Ролетни гаражни врати

Благодарение на автоматизацията на шахтата управлението на гаражните врати става възможно най-удобно. Моля, обърнете внимание: ако скоростта на отваряне не е важна и общите размери са малки, от гледна точка на оптимизацията на разходите, би било по-правилно да изберете ръчен контрол на конструкцията.

Монтаж на различни видове гаражни врати. Повдигащи се гаражни врати

Последователността на действията при повдигащи се гаражни врати, която включва монтаж, зависи от вида на гаражната врата. Във всеки от четирите случая има много функции и нюанси, за които знаят само професионалните инсталатори.

Например секционните врати се монтират само след приключване на вътрешните довършителни работи, за да не се цапа платното. В същото време се препоръчва да се монтират повдигащи конструкции преди завършване на довършителните работи, тъй като е невъзможно да се бетонира прагът отвътре, преди да се монтира платното.

Следователно, оптималната процедура за собственик на гараж е да се свърже с организация, която професионално предоставя услуги за монтаж на гаражни врати, а също така има богат опит в областта на въвеждането в експлоатация на системи за автоматично управление.

Как да изберем правилния?

Теоретичните познания не са 100% гаранция за компетентен избор на гаражни врати. Несъмнено бъдещият собственик може перфектно да разбере класификацията на конструкциите, да разбере разликите им, да си представи (приблизително) къде и как е монтирана системата за управление, което причинява разликата в цената на различните модели. Липсата на опит и специални знания обаче няма да му позволят да направи правилния избор.

Изброените нюанси са това, което лежи на повърхността. Но все още има много малки подробности, които трябва да бъдат взети предвид. И именно те играят основната роля при избора на система с конкретна конфигурация.

Както в случая с инсталацията, би било правилно да се обърнете към професионалисти. Фирма, която прилага бариерни конструкции и има опит в монтажа им, бързо и правилно ще избере възможните варианти с обосновка защо трябва да бъдат взети предвид.

Прочетете отзивите преди да се решите на поръчка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *