Ключар и услугите, които той предлага

Нужен ли Ви е ключар, ако сте заключени извън дома си

Ако сте в ситуация, в която сте заключени отвън, първото нещо, което искате да направите, е да се опитате да не се паникьосвате. Има няколко решения, които може да работят за вас, в зависимост от спецификата на случващото се. Ще споделим редица съвети, за да Ви вкарат в дома или колата Ви, без да губите време или пари, които може да не се наложи да разпределяте. Прочетете, за да разберете какви са вашите възможности с или без съдействието на ключар. Но паниката може да направи ситуацията да изглежда още по-лоша и ще затрудни вземането на правилните решения. Отделете време да проверите всяка ключалка, за да сте сигурни, че нямате път вътре, преди да продължите.

Извадете телефона си

Ако имате мобилния си телефон, вече се справяте по-добре, отколкото бихте могли, така че не приемайте това за даденост. Имате ли съквартиранти или членове на семейството, които имат ключ от дома Ви? Ако го направите, обадете им се бързо и вижте дали биха желали да се приберат и да осигурят достъп до къщата. Може да не искате да създавате неудобство, но да останете блокирани навън може да е спешен случай, така че просто съберете смелост и го направете. Тези, които са под наем, също могат да опитат да се обадят на наемодателя. В повечето случаи те ще имат копие на ключовете и могат да се отбият и да помогнат. Уверете се обаче, че имате доказателство за това кой сте, за да сте сигурни, че ще бъдете допуснати вътре, ако могат да дойдат на помощ.

Потърсете отворени прозорци

Обаждането на ключар е добър план, ако никой друг не може да дойде да ви помогне, но можете също да потърсите отключени прозорци. Най-добре е никога да не оставяте прозорците отключени, но инциденти стават. Ако случайно сте го направили, може да успеете да дръпнете паравана, да отворите прозореца и да влезете в къщата по този начин. Имайте предвид обаче, че това може да Ви извади от равновесие при влизане в къщата. Трябва също да имате предвид всички предмети, които може да се крият под прозореца, като маси, лампи или телевизори.

Посетете съседите

Съседите може да имат начин да Ви помогнат да се върнете в дома си, поради което си струва да опитате да ги потърсите, за да Ви помогнат. Има начини да отворите врата с помощта на кредитна карта, отвертка или закачалка. Така че ако знаете някоя от тези техники, съсед може да е в състояние да ви помогне. Той може предложи един от тези предмети или дори да Ви помогне да отворите самата врата . Въпреки това, ако използвате този метод, имайте предвид, че тези инструменти могат да надраскат или повредят вратата Ви. Бъдете много внимателни и не преминавайте през това, освен ако не сте сигурни в уменията си да влезете в ситуацията. Последното нещо, което искате да направите, е да влошите проблема, като повредите ключалката или вратата. Ако нямате телефон, съседът също може да бъде добър избор да се свържете с ключар, който да Ви помогне да влезете в дома си.