За какво трябва да сте наясно при наемане на автомобил

При авария с наемане на автомобил, са възможни два основни сценария.

  1. Катастрофата е причинена от наемателя. Ако няма издадено КАСКО или няма специални условия в договора за наемане на автомобил, водачът ще възстанови самостоятелно разходите за ремонт.
  2. Да се налага да урежда нещата със застрахователя относно размера на застраховката. Това ще бъде изцяло по отговорност на наемодателя на автомобила.

Ето какви са действията при такъв случай принаемане на автомобил.

Алгоритъмът на действията, както при нормална авария, е следният:

  • Оказване на първа помощ на пострадалите (ако има такива).
  • Уведомете наемодателя за инцидента и евентуално застрахователната компания.
  • Обадете се на служители на КАТ и вземете от тях необходимите документи за произшествието (не забравяйте да поставите знак за аварийно спиране на колата).
  • Представете на рент а кар фирмата всички необходими документи за осъществяване на процедурата по събиране на застрахователната сума.

Шофирането на взета кола под наем е добре да е много внимателно. По-добре е да се опитате да не правите грешки по пътя и да не се забърквате в проблеми.

Специални промоции за автомобили под наем

За да привлекат вниманието на клиента, наемодателите при отдаването на коли под наем предлагат различни бонуси и отстъпки за своите услуги, както и ги примамват със специални видове услуги, които предоставят.

Най-често срещаните сред тях са:

Класически отстъпки. В съответствие с тях през празничния сезон цените могат да бъдат намалени средно с до 30%. Също така могат да се предоставят отстъпки на редовни клиенти, наемащи автомобил под наем в зависимост от условията на сътрудничество.

Предоставяне на допълнителни гаранции на при наемане на кола. Например, в случай на злополука по вина на наемателя, може да се постави условие, че наемодателят ще поеме половината от сумата на обезщетението за автомобила.

Виновник за катастрофата е другата страна. Тук всичко е просто. Шофьорът не е виновен.